Петзвезден хотел горя в Лондон, сред евакуираните е Роби Уилямс

OFFNews 07 юни 2018 в 10:43 4122 0

Снимка Дейли мейл

Около 120 пожарникари и 20-ина пожарни коли успяха да потушат голям пожар, избухнал снощи в 5-звездния лондонски хотел "Мандарин Ориентъл", намиращ се в близост до френското посолство и магазина за луксозни стоки Хародс, предаде БТА.

Над сградата се извиха кълба от гъст черен дим.

Сигналът е бил подаден в 15:55 ч. (17:55 ч. българско време). Огнеборците са се отзовали за броени минути и час по-късно димът е бил значително по-рядък. Намиращите се вътре хора и служители - близо 300 души - бързо са изведени в съседния Хайд парк. Там са им били раздаденихрана и вода в очакване на инструкции. Пожарникарите с противогази са претърсили цялата 12-етажна сграда, но не са открили вътре останали хора.

Не се съобщава за пострадали.

Роби Уилямс е заснет от друг гост на хотела

Хотелът се намира в красива историческа сграда и разполага със 198 стаи и апартаменти. Причината за пожара засега не е ясна. Едно от предположенията е, че той е започнат от виещи се по фасадата на 116-годишната сграда растения. Един свидетел, цитиран от АП, каза, че работници са вършили нещо на покрива на хотела, който неотдавна бе основно ремонтиран.
Улицата пред луксозния хотел в централния и престижен лондонски район Кенсингтън бе затворена, което причини силни автомобилни задръствания в района по време на пиковите часове.

Сред гостите на хотела по време на пожара са били Роби Уилямс и австралийската певица Холи Валанс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!