Путин осъди въздушните удари над Сирия и очаква нова бежанска вълна

ОFFNews 14 април 2018 в 13:21 7130 3

Руският президент Владимир Путин осъди въздушните удари на САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия, съобщава ТАСС.

"Русия по най-сериозния начин осъжда нападението над Сирия, където руските военнослужещи помагат на законното правителство в борбата срещу тероризма",пише в официалната позиция на руския президент.

Според Путин със своите действия САЩ още повече задълбочават хуманитарната катастрофа в Сирия. "Носят страдание на мирното население и по същество подпомагат терористите, които 7 години тероризират сирийския народ, провокират нова вълна бежанци от тази страна и региона като цяло", смята руският президент по повод въздушните удари и заяви, че те нарушават международното право.

По-рано Министерството на отбраната на Русия обяви, че няма загинали цивилни при атаката. От Пентагона подчертаха, че целите са били подбрани така, че да се избегнат руски жертви. Властите във Франция също заявиха, че нападението не е насочено срещу съюзниците на Сирия, каквито са Русия и Иран.  

Според руският президент САЩ са използвали като предлог за въздушния удар "инсценировка на употреба на химическо оръжие". "Руските военни експерти, които бяха на мястото на мнимия инцидент, не откриха следи от използването на хлор или друго отровно вещество. Нито един местен жител не е потвърдил факта на химическата атака", заяви Путин.

Президентът на Русия смята още, че САЩ, Франция и Великобритания са пренебрегнали изпращането в Сирия на специалисти от Организацията за забрана на химическото оръжие са предприели военна операция без да дочака резултатите от разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

3

XR4

14.04 2018 в 23:11

Е сега поне разбрахме кой е виновен за първата бежанска вълна...
 
X

Да помогнем на украинските деца!