Венецуела спира излъчването на CNN на испански след разкрития за корупция

OFFNews | 16 февруари 2017 в 17:5523553

Венецуела спира излъчването на CNN на испански език след разкрития на телевизията за корупция в администрацията, съобщи БТА. 

Комисията по телекомуникациите обяви, че налага санкцията заради репортажи, които определи като "пряка агресия" и "пропагандна война" срещу Венецуела. 

Комисията не уточни кои репортажи са довели до санкцията, но мярката се приема, след като на 6 февруари венецуелски служители са продавали фалшиви паспорти и визи в посолството на Венецуела в Ирак на граждани на близкоизточни страни, включително на членове на терористични групировки.

В репортажите беше намесено и името на вицепрезидента Тарек ел Аисами - като един от организаторите на продажбата на фалшиви паспорти от времето, когато е бил министър на вътрешните работи.

Спирането на излъчването на CNN идва и след като в седмичното си обръщение в неделя президентът Николас Мадуро заяви: "Искам CNN да се махне от Венецуела, вън!".

Вчера пък представители на правителството дадоха пресконференция, в която опровергаха информацията в репортажите. 

От CNN пък отговориха, че стоят зад репортажите, а спирането ѝ във Венецуела пресича достъпа на гражданите до информация. 

CNN en Español е основна информационна телевизия в Латинска Америка.

Професор Балкански

Рейтинг : 88698

17.02 2017 в 03:40 3
+ 0
- 0
Добра новина. Народите се събуждат, колелото на историята се върти. Прогресивното човечество настъпва. С вас сме, другари!
Denis Rizanov

Рейтинг : 31304

16.02 2017 в 18:33 2
+ 10
- 3
CNN en Español е основна информационна телевизия в Латинска Америка.

Била е 90-те години на миналия век. Дори Тръмп гони репортерите на тази "телевизия". Този век не пее в хора. От години. Днес се гледа навсякъде това

https://actualidad.rt.com/

вижте им каналите в туитър и ютюб колко последователи имат.
twitter.com/actualidadrt
youtube.com/user/ActualidadRT
neroni

Рейтинг : -259

16.02 2017 в 18:32 1
+ 12
- 13
Всички държави трябва да изгонят абсолютно всичко свързано с краварите.
 
12