Сорос: Китайските технологии са смъртна опасност за свободата по света

OFFNews 25 януари 2019 в 09:09 7306 6

Снимка БГНЕС

Милиардерът филантроп Джордж Сорос заяви, че усилията на Китай да контролира обществото чрез цифрови технологии са "смъртна опасност" за свободата по света, а китайският президент Си Цзинпин е "най-опасният противник на отворените общества", предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В реч в кулоарите на Световния икономически форум в Давос Сорос заяви, че вместо да "водят търговска война практически с целия свят, САЩ би трябвало да се съсредоточат върху Китай".

Американско-унгарският финансист каза, че е необходимо САЩ да предприемат твърди мерки срещу технологични компании като Зет Ти И и "Хуавей".

Според него, ако "тези компании започнат да доминират на 5G-пазара, те ще представляват неприемлив риск за сигурността на останалия свят".

"Китай не е единственият авторитарен режим в света, но несъмнено е най-богатият, най-силният и най-развитият в машинното обучение и изкуствения интелект", каза Сорос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8461

3

Kara Kolio

28.01 2019 в 11:48

Китай контролира гражданите си с помощта на технологиите като в един съвременен Big Brother. Не само това, но той разпространява технологията си вече и в някои африкански страни, явно ги ползва за опитни зайчета. Още по-ужасното е, че китайците нямат нищо против да ги следят и да имат рейтинг на благонадеждност. Но това е логично след като са атеисти, религията на китайците е печалбата. Китай е блудницата, с която търгува целия свят.
Естествено руските сатанисти, правещи се на православни, не виждат никакъв проблем в това. Защото баща им е един и същ. И мумиите им в мавзолеите са едни и същи.
Разчитат на временни победи, на кратка слава, на земни почести. Имате ги! Това ще ви е наградата. И нищо повече!
Христос е крайния победител! А вие окаяни сатанисти все още има шанс да се покаяте - използвайте го!

77927

2

El Commandante

25.01 2019 в 11:26

След думата "филантроп" спрях да чета....
 
X

Да помогнем на украинските деца!