Испания ни връща Ветко Арабаджиев, милионерът каца тази нощ в София

OFFNews | 04 май 2019 в 20:15 | 1484 |0

Девет месеца след като беше обвинен задочно за данъчни престъпления и пране на пари, хотелиерът Ветко Арабаджиев трябва да бъде върнат в България. Това се очаква да стане малко преди полунощ с редовен полет от Мадрид.

Засега съпругата му Маринела остава в арест в испанската столица.

На 31 август миналата година два от знаковите хотели на фамилията Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска обсада. Няколко часа по-късно стана ясно, че доскоро влиятелната бизнес двойка се разследва като организирана престъпна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души.

Ден след акцията настоящият заместник-главен прокурор, а тогава само шеф на спецпрокуратурата, Иван Гешев описа образно открито само за 24 часа от разследващите:

„Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Наложи се през нощта спешна среща с БНБ, за да осигуряваме броячни машини, защото сумите са потресаващи…“

И започна голямото издирване на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Преди два месеца те бяха открити в курортно градче край Барселона, а преди дни испанският съд каза „да“ за главата на семейството, и поиска още документи за съпругата му.

„Това е официалната причина, а неофициалната - ангажирали са сериозна адвокатска защита. Правят всичко възможно явно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи е минимален“, каза убедено вчера Иван Гешев.

От пистата за кацане тази нощ Ветко Арабаджиев ще бъде откаран в ареста на Националното следствие до изправянето му пред Специализирания наказателен съд, от който спецобвинението ще иска да го задържи за постоянно под стража, съобщава БНР.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !