Румен Ненков: Има решения на КС, които са изцяло политически

OFFNews 16 ноември 2018 в 09:33 2326 0

Румен Ненков

За съжаление, има решения на Конституционния съд, които са изцяло политически. Такива примери за решенията за Истанбулската конвенция и по делото "Пеевски". Това коментира в сутрешния блок на bTV бившият конституционен съдия Румен Ненков.

Начина, по който се е водило делото за Истанбулската конвенция, според него поражда сериозни съмнения за това, че има политическо влияние.

„Същото беше и по делото „Пеевски”. Нямам никакво лошо отношение към него, нито му познавам бизнеса. Знам само едно – народен представител, който и за един миг изпадне в несъвместимост и тази несъвместимост не е министър, не може повече да се върне в Народното събрание. Това пише в българската Конституция”, каза Румен Ненков.

„Никога не съм бил политически зависим”, подчерта той. „Искаха да ме изкарат покрай професията на големия ми син, който е депутат от ГЕРБ”, каза Румен Ненков и изтъкна, че е табу двамата да говорят за политика. „Никога момчето не е казвало: „Абе, тате, виж това дело”(...) Майка му работеше в общината, когато кмет беше Бойко Борисов и той тогава фактически го е харесал. Предполагам, че това е било”, коментира още той.

„Има много решения, в които съм гласувал против законодателни актове на ГЕРБ”, посочи бившият конституционен съдия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!