Цачева може и да награди чистачката, гонила избягалите затворници

МВР получили над 100 сигнала за избягалите затворници

ОFFNews 05 април 2018 в 12:42 8582 2

Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че ще си помисли дали да награди чистачката, която е гонила избягалите затворници. 

"По този въпрос ще помисля след празниците", отговори тя на въпрос дали ще награди чистачката. 

По-рано днес и вътрешният министър Валентин Радев коментира и информацията, че само чистачка от затвора е опитала да спре бегълците. Пред Нова телевизия той заяви:

"Не е така с тази чистачка. Всички така го казвате. Има и един социален работник. Той е служител на затвора и се е затичал след тях, бягал е по левия тротоар. Той стреля по него Пелов, човекът се е скрил зад дърво. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е искала да види и тя, защото не е повярвала какво се случва. Повече от това не са могли да направят, защото отвън е пълно с автомобили."

Днес в парламента Радев разкри, че засега МВР има над 100 сигнала за избягалите затворници, но около 30 от тях е по-вероятно да са достоверни. 

Той призна, че полицията разпитва сина на един от избягалите затворници, каквато информация се появи вчера. Министърът обаче добави, че "засега  той не помага много". Радев за пореден път подчерта, че затворниците са опасни и много опитни. "Те не са случайни", добави той. 

Той обясни, че полицията издирва всички, които са свързани с бягството. 

Министърът отказа да даде повече информация и подчерта, че ако каже още подробности - може да се попречи на разследването. Той отново призова гражданите, ако имат информация, да сигнализират в най-близкия полицейски участък или телелефон 112.

Цачева пък разкри, че цялото бягство е станало за минута и половина. По думите й затворниците първо се въоръжили, а след това отишли да получат пратки, които били поискали. Последният колет за Пелов е бил тетрис, а за Колев бързовар. Бягството станало непосредствено след това. Двата избягали през главния вход на затвора – служителят на пункта е бил въоръжен, той тръгнал срещу тях, те го повалили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.04 2018 в 14:00

Добре, нека я награди.
А па ако след празниците вземе 140 лева пенсия, и отиде да плете чорапи и да плеви лук - ще направи още по-хубаво.

14469

1

случайно прочетох

05.04 2018 в 13:28

Щяла да помисли?
Тая Цецка е за награда, ама Златен скункс!
 
X

Да помогнем на украинските деца!