Цацаров: Подозираме кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков

Според Цацаров има подадени сигнали срещу кметове, на които не е реагирано

OFFNews 08 февруари 2018 в 18:57 18240 1

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата има подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков. 

По думите му има данни, че с престъплението са свързани още хора, които са "или помагачи, или просто част от изпълнителския апарат".

"Едно такова престъпление изисква и поръчител, а такъв поръчител има", обясни Цацаров, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че според него по случая е извършена огромна работа, включително от сръбската прокуратура, но е трудно да се доказват подобен тип деяния. 

Софийският апелативен съд реши днес да освободи от ареста четиримата обвинени в съпричастност с отвличането на Адриан Златков. Под гаранция бяха пуснати Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова.

Цацаров коментира и думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че шуменската прокуратура изпълнява политически поръчки. 

Той поиска Нинова да предостави всички документи, които има, за да бъде назначена проверка. 

"Колегите са проверявали сигнал за документно престъпление, така че едва ли може да се говори, че се проверява партийна дейност или нещо такова. Но нека има постъпили документи, незабавно ще бъде разпоредена проверка и резултатите от нея ще бъдат публични", заяви главният прокурор.

Цацаров посочи още, че е притеснителен фактът, че има данни за подадени сигнали срещу кметове в прокуратурата и полицията, на които обаче не е реагирано или сигналите са затваряни.

„Отправени бяха обвинения към ДАНС по отношение на документи, които са попаднали в кмета на Септември и които са издадени от агенцията. Проверката, която е разпоредена обаче след сигнал и на наблюдаващия прокурор, показва, че те са преминали и през прокуратурата, и през органи на МВР и така са стигнали до нощното шкафче на кмета”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!