Задържаха 21 иракчани, опитали да избягат от България

OFFNews 05 септември 2018 в 10:03 2457 1

21 иракчани опитаха да избягат от България

Властите са задържали 21 души от иракски произход, опитали да преминат незаконно българо-сръбската граница. Опитът им бил осуетен на 31 август. Около 15 минути след полунощ, в землището на с. Долна Невля, община Драгоман, групата, в която имало 5 жени, 11 мъже и три малолетни деца и едно непълнолетно, направили опит да пресекат границата със Сърбия.

Опитът им бил осуетен от служители на Гранично полицейско управление – Калотина на около 50 метра от 308А гранична пирамида, съобщават от Районната прокуратура - Сливница.

Още същия ден са били образувани 17 наказателни производства. Чужденците били привлечени в качеството на обвиняеми за незаконно излизане през границата на страната не през определените за това места. Двама от тях – съпрузи, извършили престъплението при условията на повторност.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа. Малолетните деца са били настанени в социален дом в гр. София.

Районна прокуратура – Сливница е сключила споразумения със защитниците на подсъдимите чужди граждани, които съдът е одобрил. Петнадесет от тях са с условни наказания „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, а за съпрузите, извършили престъплението повторно, то е ефективно.

Спрямо тях съдът е привел в изпълнение наказанието, наложено им по предходното осъждане за същото престъпление.

Одобрените от съда споразумения имат характера на влязла в сила присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!