Григор Димитров стартира с успех в Бризбейн

OFFNews 02 януари 2018 в 10:05 9505 1

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира ударно на турнира по двойки в Бризбейн, Австралия. Българинът и американския му партньор Райън Харисън сразиха в първи кръг представителите на домакините от Лейтън Хюит (бивш №1 в света) и Джордан Томпсън в два сета и шампионски тайбрек- 6:3, 1:6, 10:5.

Следващите съперници на Димитров и Харисън са Ник Кирьос и Мат Рийд, които отстраниха дуета Инглот/Даниел с 4:6, 6:3 10-7.

Димитров е миналогодишен шампион на сингъл и е поставен под №1 в индивидуалната схема и очаква Джон Милман (Авл) или преминалия квалификациите Питър Полански (Кан), които ще играят днес около обяд.

Междувременно Григор направи поредната равносметка на отминалата година, която беше най-успешната в кариерата му, като завърши под номер 3 в световната ранглиста.

“Годината бе дълга и самият факт, че успях да завърша сезона по такъв начин, е нещо, което оценявам изключително високо.
Всички от нашия отбор се убедихме, че сме способни да правим големи неща, но аз искам да стигна до личните си граници, защото мога много повече. Чувствам се отлично тук.

Участвам в този турнир няколко пъти и за мен наистина бе мечта да го спечеля през миналата година. А този успех превърна целия ми сезон в изключителен. Винаги разчиташ да се представиш добре на старта. Много е важно. Няма смисъл да гледаш още от началото прекалено позитивно или прекалено негативно, но... Чакам първия си мач”, коментира Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!