Сърбия се добра до полуфиналите на ATP Cup

OFFNews 10 януари 2020 в 11:16 1616 0

Сърбия успя да се класира за полуфиналите на турнира ATP Cup, след като победи Канада с 3:0. В първият мач за деня Душан Лайович надделя над Феликс Оже-Алисиам с 6:4, 6:2.

Втората битка прати на корта Новак Джокович и Денис Шаповалов, като Джокера се наложи с 4:6, 6:1, 7:6(4). В срещата по двойки излязоха Никола Качич и Виктор Троицки срещу Петер Полански и Адил Шамасдин като сърбите бяха поече от категорични и победиха с 6:3, 6:2.

Така западната ни съседка ще срещне утре Русия, а днес вече се играе последният полуфинал – този между Испания и Белгия.

Вчера Австралия се класира за предпоследното стъпало на турнира след истинска драма в серията с Великобритания. Руснаците пък се нуждаеха от само два мача, за да си осигурят място на полуфиналите.

Карен Хачанов и Даниил Медведев спечелиха мачовете на сингъл срещу Аржентина, което прави този на двойки без значение за изхода от серията. Все пак Габашвили и Кравчук надиграха Молтени и Гонсалес със 7:6(5), 6:4.

Припомняме, че България не успя да излезе от групите, въпреки геройската битка на нашите момчета. "Трикольорите" и останаха на трето място в класирането в своята Група С.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!