Торино е следващият домакин на финалите на АТП

OFFNews 24 април 2019 в 13:40 1490 0

Италианският град Торино ще бъде домакин на финалите на ATP в периода 2021 - 2025 г. Торино ще замени Лондон, който през 2020-а за последно ще бъде домакин на турнира на най-добрите в края на годината.

Надпреварата се провежда в британската столица от 2009 година, като през 2017 Григор Димитров, именно там постигна най-големия успех в кариерата си до момента.

"Финалите на АТП имаха много успешен 12-годишен период в Лондон, за което сме благодарни на домакините. Сега се местим в Италия, която е страна, доказала се през годините като много добър организатор. Италианците имат опит с организирането на "Мастърс" турнира в Рим и NextGen финалите в Милано", заяви президентът на АТП Крис Кърмоуд.

Новак Джокович, който е Президент на Съвета на играчите, също прие радостно новината. "Исторически това е турнир, който се е провеждал в много градове, и аз съм развълнуван, че ще имаме шанс да посетим още една арена. Надявам се да съм част от от това специално събитие", каза сърбинът.

Арена на събитието ще бъде "Пала Алпитур", която е най-голямата закрита спортна арена на Апенините. През 2021 финалите на АТП ще имат рекорден награден фонд – 14.5 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!