Волейболистките ни приключиха с Лигата на нациите със загуба от Германия

OFFNews 20 юни 2019 в 13:34 1680 0

Снимка fivb.org

Женският национален отбор на България отстъпи на Германия с 0:3 (21:25, 20:25, 13:25) в последната си среща от турнира в Нингбо (Китай) в последната пета седмица от Волейболната лига на нациите.

С това националките ни, водени от Иван Петков завършиха с две победи и тринадесет загуби в най-комерсиалния турнир в света, като приключиха на последното 16-о място в крайното класиране.

До последно нашите бяха 15-и, но след като Полша игра без звездата си Смажек и загуби от Корея с 0:3 гейма, настъпи разместване в класирането и корейките с три победи завършиха на петнадесета позиция.

С най-голям актив за тима ни бе Гергана Димитрова с 11 точки. Силвана Чаушева завърши с 10 точки. Припомняме, че през настоящия сезон "Лъвиците" дебютираха сред най-силните в света, след като миналата година спечелиха Златната лига и турнира на "претендентите".

Още в първите мачове в Русе младият български отбор пропусна шансове за победи над Белгия и Япония. Впоследствие записа два успеха - над Корея и над световния шампион Сърбия. Селекционерът Иван Петков не можеше да разчита на звездите си Елица Василева и Христина Русева. Впоследствие поради здравословни причини - и на Лора Китипова.

Въпреки това в българския лагер са убедени, че натрупаният опит от младите момичета е най-важното част от пътя към поставената цел за изграждане на отбор на бъдещето, който да започне да показва най-добрат а си игра и резултати от Евро 2021, на което ще сме домакини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!