Директорът на болницата в Ямбол иска охрана след нападения от близки на заразени с COVID-19

OFFNews 09 май 2020 в 13:10 8784 0

Снимка mbal-yambol.net

Директорът на болницата в Ямбол поиска постоянна охрана и полицейска защита, защото близки на пациенти с COVID-19 нападат медиците, съобщи бТВ.

Появи се информация, че заразен пациент е избягал от лечебното заведение, по-късно бил открит в дома си в ромския квартал и върнат в инфекциозното отделение. Директорът отрича да има такъв случай. 

За денонощие положителните проби за коронавирус са още 11. Ако броят на заразените продължи да расте, има вероятност областната болница да затвори за други пациенти. 

Двете частни заведения в града отказват да помогнат. Местната власт призовава за доброволци, но единственият отзовал се е кметът на Тополовград. 

Трето отделение за болни от COVID-19 ще отвори само с 5 медицински сестри. 

Според ръководството на болницата над 90% от хоспитализираните с коронавис са неосигурени. 

Многопрофилната болница "Св.Пантелеймон" в Ямбол разполага с достатъчно сграден и леглови ресурс, за да се справи с растящите случаи на заразени с COVID-19, но има нужда от около осем души обслужващ персонал, съобщи кметът на общината Валентин Ревански пред БТА. На среща с медицинския персонал в училищното и детското здравеопазване в Ямбол никой не се е съгласил да работи в болницата, въпреки допълнителното заплащане, добави Ревански.

През изминалото денонощие в областта са потвърдени 11 положителни проби за коронавирус, с които общият брой на заразените става 67, съобщиха от Областния медицински съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!