Още едно отделение в добричката болница е затворено заради коронавирус

OFFNews
13 юли 2020 в 13:21 | 874 |0

Второ отделение в многопрофилната болница в Добрич е затворено заради пациент с COVID-19, съобщи БНР.

Приемът в Ортопедията е преустановен, създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в отделението по хирургия.

От миналата седмицата започна изписването на настанените за лечение в Неврологичното отделение заради заразен в него пациент, а нуждаещите се от лечение се приемат в Неврохирургията.

Още осем от изследваните до този момент абитуриенти от Езиковата гимназия в Добрич са с положителни за коронавирусна инфекция резултати. Те с в добро състояние и са поставени под домашна карантина.

Продължава изследването и на останалите. В ковид сектора в МБАЛ Добрич в момента са настанени за лечение общо шестима пациенти. Леглата в сектора са 11, като от здравното заведение имат готовност при нужда да увеличат броя им.

В две от отделенията – неврологично и ортопедично е преустановен приемът на пациенти, те се разпределят в други сектори в болницата. Сред останалите положителни проби са и тези на още две жени от персонала на затворената детска градина в Добрич „Първи юни“. От изследваните до този момент деца всички проби са отрицателни.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !