Шефът на Здравната каса е подал оставка, в НЗОК не знаят

OFFNews 30 юни 2017 в 11:44 4987 0

Директорът на Здравната каса Глинка Комитов е подал оставка, стана ясно в парламента. Тя е депозирана вчера в деловодството на Народното събрание. 

Оставката е по лични причини и е подадена в 17 часа вчера. Законът бил такъв, че шефът на НЗОК нямал право да обяснява какви са причините за оставката, обясни шефката на здравната комисия Даниела Дариткова.

Тя посочи, че ще стартира процедура за избор на нов управител, който трябва да приключи в 30-дневен срок от приемането на оставката. Всяка парламентарна група може да номинира кандидат за управител и че очакват предложения.

За напускането на Комитов не бе съобщено официално до тази сутрин, когато депутатът от БСП Драгомир Стойнев попита от парламентарната трибуна какво е станало в НЗОК и какъв е скандалът, след който Комитов е подал оставка. 

Не по-малко озадачаваща бе и реакцията на Касата. Оттам коментираха пред OFFNews, че д-р Комитов е заявил, че вчера не е ходил в Народното събрание. Затова пресцентърът не потвърждава за подадена оставка.

Опитахме да се свържем директно с д-р Комитов, но той за момента не вдига телефона си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!