4000 стикера за паркиране в София изтичат, касите с удължено работно време

OFFNews 29 август 2017 в 13:16 3741 0

Валидността на около 4000 винетни стикера за синя и зелена зона в София изтича през октомври, касите за винетки ще работят с удължено работно време от петък, 1 септември, съобщи ЦГМ. 

От 1 октомври се разширява „зелена“ зона в „Средец“ и „Лозенец“. В двата района ще бъдат обособени около 4700 паркоместа. Гражданите от новите подзони трябва да подадат заявления за ползване на услугата локално платено паркиране. Най-бързо и удобно е подаването на заявления он лайн на адрес www.sofiatraffic.bg/bg/parking/vignettes. След като подаде документите, гражданинът ще бъде уведомен за датата, в която може да отиде да си получи стикера и да плати цената, която за „зелена“ зона е 100 лева за година, a за синя 150 лева и съответно 10 лева за 1 месец за „зелена“ и 15 лева за 1 месец за „синя зона“. Плащането може да се извърши в един от 4-те офиси на ЦГМ – ул. „Будапеща“ 17, на пл. „Възраждане“ 1, на метростанция НДК и на метростанция Европейски съюз. Плащането може и да се направи по банков превод.

От 1 септември пунктовете за подаване на заявления за издаване на винетни стикери ще работят от 7.00 ч до 19.00 ч. Също така на 6 септември, официален почивен ден, и четирите офиса ще работят и ще приемат заявления. Издаването на стикер става в рамките на около 2 седмици.

ЦГМ вече работи по полагането на антипаркинг колчета по тротоарите и маркировка по улиците от новите подзони. След мотивирани и законосъобразни предложения на живущите могат да се правят промени в схемите за разполагане на паркоместата в новите зоните. Информация по всички въпроси свързани с разширяването на зелена зона, гражданите може да получат на тел. 070013233 или да изпратят писмено запитвания до Център за градска мобилност, на емейл [email protected] или адрес бул. „Княгиня Мария Луиза“ 84 и ул. „Будапеща“ 17, уточняват от ЦГМ. 

На 6 септември зоните за платено паркиране няма да работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови