Полицаите в Ихтиман имали само визуален контакт с починалия мъж

OFFNews 08 февруари 2018 в 19:50 3727 0

Върху починалия 65-годишен мъж в Ихтиман не е оказано никакво насилие. Полицаите не са имали никакъв физически контакт с него, само визуален. 

Това обяви директорът на ОДМВР-София старши комисар Георги Григоров. 

"Сутринта при проверка на адрес, който е в един двор... Значи, ако може така да се нарече къщата, в която е починал човекът, тя е отделно от адреса, който е проверяван за издирваните лица", обясни Григоров.

От МВР са категорични, че акцията не е имала нищо общо с издирвания Мюлер Даскалов, който във вторник не спря с автомобила си за проверка, след това блъсна патрулка и се укри, за да не бъде задържан, а негови роднини и съседи нападнаха полицаите, дошли пред дома му.

Според официалното съобщение за акцията е ставало въпрос за "предварително планираните действия, насочени срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района". 

От думите директора на местното РПУ Лъчезар Колев стана ясно, че при акцията има задържани четирима души, различни от задържаните баща и син от случая с издирвания Даскалов. 

"Това са два различни случая, просто това, че се получава едно, така да кажем, условно съвпадение, няма нищо общо с тая работа", каза Колев. 

По думите му няма ескалация на напрежението в града, а засиленото полицейско присъствие е заради полицейската акция по издирване на лица от криминалния контингент, което нямало нищо общо с нападението на полицаи дни по-рано.

"Чисто тактически обяснявам – значи, за да се проверят няколко адреса, район Ихтиман не разполага с безброй служители, мене ми трябват повече сили, трябват ми лица, които като се укриват, аз трябва да ги ударя в по-тъмната част на денонощието, т.е. рано сутринта, което позволява законът и затова ми трябват повече екипи. Повече адреси – повече екипи и така, разберете, няма ескалация на напрежение, има случай отпреди два дни с пострадали служители, образували сме делото, водят се процесуално-следствени действия и това е – съвсем елементарни неща", каза Колев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews