Собствениците на Капитолия саботират премахването й от Борисовата градина, цяла автокъща излезе в отпуск

OFFNews 07 юни 2022 в 15:26 4074 3

Капитолия

Снимка Архив

Собственикът на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина в София саботира нейното премахване, обяви председателят на СОС Георги Геортиев. 

„Опитите за саботаж на работата на Столична община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери. И така се родиха нови правни фигури - вижте как цяла автокъща “излезе в отпуск", бусът "случайно" е паркиран на входа, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли“, коментира Георгиев във "Фейсбук". 

Главният архитект на столицата Здравко Здравков съобщи на заседанието на комисията по екология на Столичния общински съвет, че на място е извикан ключар, който е успял да отвори микробуса, както и е докарана техника, която да премести лимузините. Екипът на общината е в готовност да отвори оградата от друго място, за да влезе в автокъщата. 

В средата на май кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че автокъщата и близкият ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, след като общината окончателно е спечелила съдебните дела срещу двата обекта. Демонтажът започна на 31 май.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

3

Krasimir Tunchev

01.10 2022 в 15:54

С главен прокурор-полуграмотен милиционер,никога не стъпвал в унивирситет,назначен /не избран/ от комуниста Цацаров,всичко е възможно в РБ!Гешев е закрилник на престъпленията на бандата ГЕРБ и главатаря и-комуниста Винету.Същият,на когото Мата Хари му пълни шкафчето с пачки евро и злато.Винету и Вл.Горанов са получили 60 милиона от Черепа,за да "забравят" 700 милиона данъци.

2051

2

Propaganda

07.06 2022 в 18:39

Тая гербава патка, кметицата...толкова ли не може да организира тази неделя всичките си Паяци, и за няколко часа да ги натоварят тия лимута в наказателен паркинг?

После да му връчат сметката.

14469

1

случайно прочетох

07.06 2022 в 18:23

Предлагам да преместят возилата на паргинг, да зазидат входаи да пуснат персонала на тримесечен семинар "Как се процедира с тарикати".
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews