6 култови фрази от 2022

OFFNews 31 декември 2022 в 12:29 4539 1

Слави Трифонов

Снимка Стопкадър: ТВ 7/8

Слави Трифонов обяснява защо ИТН напусна правителството.

Събрахме някои от култовите фрази, родени пред изтичащата година, и ги подредихме в класация.

6. "Страх ли Ви е, тутманици?"

Репликата е на бившия вече депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов. "Тутманиците" пък са противниците на предложения от шефа му Слави Трифонов референдум за превръщане на страната от парламентарна в президентска република. "Воят, отчаяният вой, който настана след изявлението на Слави Трифонов, само показва колко сме прави. Страх ли ви е от решението на хората, тутманици?", написа парламентарното острие на ИТН във фейсбук.

5. "България си има Меси и това съм аз."

Репликата е на най-успелият футболист сред премиерите и най-успешен премиер сред футболистите - Бойко Борисов. В навечерието на поемането на предния мандат на ГЕРБ лидерът се аргументира, че кой, ако не той, е най-удачно да е министър председател с репликата: "България си има Меси в това отношение - и това съм аз." Ден по-късно българският Меси номинира проф. Николай Габровски.

4. "Да го д*хат бедните!"

Tака бившият финансов министър и вицепремиер Асен Василев иронизира критиките срещу политиката на правителството за управление на кризата. 

"Това, което чувам от вас, не е предложение как по-добре да се управлява кризата, нито как хората ударени от инфлацията да бъдат защитени. Чувам популистки лозунги и икономическа философия, която - ако трябва с едно изречение да обобщя - е: "Да го духат бедните!", каза Василев от парламентарната трибуна по време на дебата преди първия успешен вот на недоверие срещу правителството в новата ни история.

3. "Македония-я-я-я!"

Слави Трифонов избухва на въпрос защо е свалил правителството на "Продължаваме промяна"

(на записа от 1:19:20)

2. "Поради мижав интерес..."

Седмици наред въпросът ще се състои ли или не "поради мижав интерес" концертът на Кичка Бодурова в Бургас занимаваше българите. История избухна неочаквано от задочен спор между Бодурова и колегата ѝ Панайот Панайотов заради финансови търкания и се превърна в повод за много лафове, мемета и публикации. 

1. "Защо тръбата е цяла? Защо газът тече?"

И до ден-днешен не е изяснен въпросът какво е искал да каже авторът (Стефан Янев) на тази култова фраза. Нито дори кой е авторът. Нито дори бил ли е зададен въпросът или профилът на Янев е бил хакнат, каквито версии се появиха. Постът във фейсбук обаче така и не бе свален, което дава основание да се смята, че бившият служебен премиер, сега лидер на "Български възход", стои зад репликата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

1

Дедо МразИ

31.12 2022 в 17:58

“Хубав петък приятели” изречен от НАдруСКО на кое място се класира ?

Или стотитице лафове на Киро Лъжеца Простото от типа на корУлуцация ситуация дето е много лоша ситуация, няма ли да чуем

Да поздравим ДБилите а една песничка

https://youtu.be/SVBd3pMrpVI
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews