Как пъзелите стават популярни по време на пандемията?

OFFNews 28 февруари 2022 в 18:56 698 0

Пъзелите са се възстановили значително по време на пандемията. През пролетта, когато избухна епидемията от ковид-19, бяха издадени заповеди от местните власти в многобройни области на страната. Заради пандемията от нов ковид имаше наводнение, популярно за пъзели.

Създателите на пъзели видяха, че офертите са се увеличили с 400% и поради настъпилата отсрочка, свързана с пандемията, веднага бяха разпродадени. Тъй като тази вечна година се забави с рекордните количества случаи на COVID-19 в световен мащаб - новата мания по пъзелите, която приключва винаги скоро.

Възходът на сделките с пъзели по време на пандемията COVID-19 е озадачаващ.

Хората се стремят да решават пъзели онлайн. С него се предлага разнообразие, като например пъзел с цветя.

Защо решаването на пъзели се ускори по време на карантината?

Човек се чуди защо пъзелите станаха толкова известни по време на тази пандемия, особено когато имаме толкова много иновации, които са лесно достъпни? Пъзелите са свързани със същността на докосването.

Комбинирането на парчетата, преместването им с ръце и позволяването на ума и тялото да се свържат обикновено води до успешна и пълноценна подредба. Във време на нематериалност това повторно съчетаване на тяло и психика се оказва изключително нормално.

Пъзели и психология

В нас има усещане за безпорядък, най-вероятно за това как животът е толкова ексцентричен. Животът е загадка без отговори. Загадките имат отговори и достигането до тях осигурява моментна и преходна помощ от напрежението.

Те възстановяват заявката за смут в психиката ни. Загадките и пъзелите са възнаграждаващи явления. Ако не залагате на тях, те имат значително удовлетворение, постигнато след решаването им. Когато в мозъка има усещане за заявка, можете да тълкувате, че болестта може да бъде отклонена - за известно време.

Пъзелите се борят с мрачните настроения, нервността и уязвимостта

Пъзелите са откъсване от драстичните мерки, съпътстващи пандемията. Всеки път, когато сте съсредоточени върху решаването на загадка, външният свят сякаш временно отстъпва.

Потапяте се в многоаспектната същност на загадката и пренебрегвате всички останали неща. Много цифрови дейности също служат за същата цел, като например четенето и компютърните игри. Но свръхмощният феномен на решаването на загадки и попълването на пъзели озадачава останалите дигитални занимания.

Пъзелите са приветливи

Те са до голяма степен единични - освен ако не се трансформират в игри, например кръстословиците, които се превръщат в играта Scrabble. Но любителите на пъзели, когато се намерят един друг, споделят солидно преживяванията си.

По този начин клубовете за кръстословици и т.н. обединяват хората с типично занимание, за което трябва да сме благодарни, особено в тези дни на пандемия. Решаването на пъзел с останалите членове на семейството е единственото идеално прекарване на времето, от което човек се нуждае в страшните времена на карантина и изолация.

Пъзели и типове личности

Подобно на музиката или четенето, някои хора се увличат по определени класификации на загадки и след това се придържат към тях усилено. Но когато им се представят различни категории, много хора се заинтригуват.

Някои хора ги избягват, вдъхновени от параноичен страх да не се провалят.

Ненаблюдаването на отговора може да бъде озадачаващо и изненадващо самобичуващо, тъй като ги възприемаме като признаци на проницателност за интелекта на човека.

Но това, разбира се, не е вярно. Пъзелите са създадени, за да им се наслаждаваме, а не за да определяме интелектуалния капацитет на всеки, който ги решава. Хората, принадлежащи към всеки тип личност, намират утеха в решаването им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews