Борисов писа двойка на кабинета "Орешарски" по всички теми

OFFNews 11 май 2014 в 11:15 2451 12

Бойко Борисов

„Една след началото на управлението на кабинета „Орешарски”, оценка освен двойка, нищо друго не може да им се даде. Този кабинет няма тема, в която да са успешни. Трябва да се започне с Орешарски и да си отидат всички. Няма една тема, в една посока, искам сега да измисля нещо да ги похваля и не мога – безработицата се вдигна – с 40 хиляди повече, дефицит, заеми, катастрофа в екология, енергетика. Българският бизнес фалира. Сега с тези спрени проекти... Българският бизнес фалира”. Това каза пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Този парламент не трябва да съществува в този вид, това е незаконно и нелегитимно. Три партии, диаметрално противоположни – „Атака”, ДПС и БСП в средата, които смени имената на българските турци навремето, да са в коалиция. Това е противоестествено“, заяви Борисов.

„Не можем нито да клатим, нито да помогнем да падне. Това може да го направят само хората и в един момент, ако „Атака” и ДПС преценят, че е пагубно да стоят в обща коалиция”, добави лидерът на ГЕРБ.

„Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ“, каза още Бойко Борисов. „Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. На първите избори за евродепутати, когато се явихме, ние пак победихме БСП, те бяха управляваща партия и също нищо не се промени. Задкулисието, подкрепата на „Атака” и на ДПС в случая води те да са на власт. С подкрепата на „Атака” и ДПС, Станишев при всички случаи е победител”.

Той заяви още, че не желае да води дебат със Сергей Станишев, защото лидерът на БСП „слязъл“ на нивото на евродепутат. „В момента той е на нивото на Томислав Дончев. Ние искаме битката за ЕП да се води с европейска тематика, между хората, които ще ни защитават там. Аз съм преценил, че Томислав Дончев, Андрей Ковачев са изключително подготвени хора и, когато застанат срещу Кунева, Калфин, хората ще разберат“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews