Стотици на протест в центъра на София: Сарафов е подмяна, а не промяна! (видео)

OFFNews 23 юни 2023 в 20:56 4010 2

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков се включи в шествието

Стотици излязоха тази вечер в центъра на София на шествие под надслов "Сарафов е подмяна, а не промяна!", организирано от инициатива „Правосъдие за всеки“.

Протестът започна пред Съдебната палата в столицата, а после събралите се хора тръгнаха към Народното събрание, съобщава БТА.

Подмяната на Гешев със Сарафов е огромно разочарование, заяви пред протестиращите Кирил Петков от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според него все пак има промяна, която се изразява в това, че сегашният изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов знае, че може да бъде разследван.

Кирил Петков каза, че ПП-ДБ ще искат да се случват истински реформи - те са против идеята, че Гешев може да бъде заменен от Сарафов, а Сарафов с някой друг, който не е реформаторски човек и "има старите задкулисни истории".

"Ние сме тук да гарантираме, че това е гражданско общество, то няма да си затваря очите и ако види, че такава подмяна се случва, много ясно и гласно ще застане срещу нея", каза Кирил Петков.

"Искаме истинска Съдебна реформа с конституционни промени, а не поредната имитация от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор трябва да бъде премахната, стига толкова театър" - заявиха от „Правосъдие за всеки“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

1

Гражданин

23.06 2023 в 22:19

Ха ха. Подмяната се оплаква от подмяна! Кой ви е виновен, че за нищо не ставате? Две години се въргаляхте по жълтите павета, а Гешев го свалиха Герб и ДПС. Сега пак същото. Умнокрасиви седянки.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews