Китайският пратеник: Съюзниците на САЩ в Европа да искат прекратяване на огъня и да оставят на Русия завладените вече територии

OFFNews 26 май 2023 в 18:05 4079 9

Снимка БТА / АР

Ли и Лавров.

Съюзниците на САЩ в Европа трябва да отстояват своята автономия и да изискват незабавно прекратяване на огъня, като оставят на Русия тези територии, които тя заема в настоящия момент. Такова послание, според източинци на "Уолстрийт джърнъл" е предал при обиколката си в Европа специалният пратеник на Китайската народна република Ли Хуей.

Руската агенция ТАСС използва момента за да разкаже, че според европейски служители Ли Хуей е предложил на Европа да разглежда Китай като икономическа алтернатива на САЩ и е подчертал, че трябва да се действа бързо за поставянето на край на украинския конфликт и да не се допусне разрастването му. Представители на ЕС, обаче, са подчертали, че не подкрепят идеята за замразяване на конфликта, а на Ли са заявили, че "е невъзможно да се раздели Европа от Америка и, че Европа няма да се откаже от подкрепата си за Украйна".

Днес Ли Хуей пристигна в Москва, където по-късно разговаря с външния министър Сергей Лавров. Двамата са обсъдили перспективите за решаване на конфликта в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на външните работи.

"Руският външен министър потвърди ангажимента на Москва за политическо и дипломатическо решение на конфликта, като отбеляза, че украинската страна и нейните западни поддръжници създават сериозни пречки пред подновяването на мирните преговори", се казва в изявлението на руската дипломация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

9

dolivo

27.05 2023 в 08:44

да си ползват телефончетата сами

изнудването е през потока от ресурси най-вече

САЩ и Европа да си развиват дълбоководните роботизирани мини за ресурси и енергийната промишленост, и Азиатските орди ще се молят за консуматорски пазар

Те вече и скакалци не са, защото деца не иска китаеца да гледа в репресивна държава, където вместо да му е кеф да живее, се опитва да оцелее. И бяга където му е интересно, дори да мие чинии в началото.

705

8

Деспин Митрев

26.05 2023 в 22:49

Китай рискува много, не знам осъзнават ли в какво ще се превърнат, ако Западът каже НЕ на Китайските стоки и край на инвестициите в Китай :)

345

7

Джендо Джедев

26.05 2023 в 21:36

Ей сега европейците ще зарежем Америка, с която имаме еднакви ценности и цивилизационен избор, и ще се хванем с комунягите от страна, избила 50 милиона от собственото си население и праща в концлагер за постинг в някоя социалка срещу мъдрото ръководство на партията. Хахахахахахахаха! Абе, тоя на каква точно дрога е? :D

788

6

jorj

26.05 2023 в 21:15

Корегирайте подвеждащото си заглавие! ЕС иска..... китаиски фантасмагории.. ! ЕС ИСКА ИЗТЕГЛЯНЕ НА МОКСКОВИЯТА ОТ ЦЯЛА УКРАЙНА!!! ЖЪЛТУРКОВЦИТЕ, ЗАЩИТАВАТ РУСКИЯ АГРЕСОР.

10298

5

AntiZ

26.05 2023 в 20:54

Джони, скапания китаец знае, че ако реши да копира поведението на блатните червеи, няма да се бие с армията на Тайван, а с Американската армия. Тия индианци се държат точно така, както нашите местни. Правят се на миролюбци когато в чужда държава, руските изроди изравняват градове и села със земята, избиват мирно население и отвличат деца. Нямат никакъв шанс. Дива азиатска орда, която ще бъде смачкана мигновено!

318

4

Valioka

26.05 2023 в 20:11

Така ли, а ти драги ми китаецо, ще се наг.зиш ли някой да се закача с теб, ей така, щото му е много кеф... Не, няма ли, правилно ли чух? А защо тогава си правиш майтап на гол г.з с украинците? Мислиш ли, че някой от тях ще е очарован от съвета ти? Изпуснахме ви, ей в това е целият проблем, изпуснахме ви поради алчност и занижени човешки ценности. Но се събудихме... Дано.

10298

3

AntiZ

26.05 2023 в 19:34

Е, от китайски комунисти какво да очакваш?! Още се чудя на запада как ги търпи? Става малко като с Крим след 2014-та.

936

2

escrin

26.05 2023 в 19:33

Тия нагли чайници навремето си мислех, че са някаква доста умна нация. Явно съм се заблуждавал заради историческия им принос към цивилизацията - барут, коприна, порцелан, сладолед, хартия.
Само че комунизмът явно е ликвидирал голяма част от умните хора там и това, което е останало в момента са една камара мега дебили, да не кажа маймуни. Като почнеш от демографската им политика, минеш през Ковид политиката им и завършиш през външната им политика... еб*ати лузърите, честно

2073

1

Johnny B Goode

26.05 2023 в 18:44

Тази китайска маймуна що не си завре предложението там дето не я огрява слънце?
С две думи, да се узакони правото който иска да нападне съседа си и да завземе малко територии.


 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews