Мислеха, че са арестували Брат Галев, оказа се крадецът Лъчезар (обновена)

Мадлен Шишманова 20 септември 2012 в 12:01 1644 0

Полицията в Милано е арестувала крадеца Лъчезар Ангелов.  Снимка: liberoquotidiano.it
Полицията в Милано е арестувала крадеца Лъчезар Ангелов. Снимка: liberoquotidiano.it

Полицията в Милано е задържала българин от Дупница с издадена присъда в България и издирван от Интерпол.

Първоначално bTV обяви, че това е Пламен Галев или Ангел Христов, по-известни като братя Галеви. Информацията бе отречена, когато стана ясна възрастта на мъжа, който се оказа много по-млад от Галев и Христов. Роден е през 1987 г.

Пред OFFNews от МВР отрекоха да имат информация, че задържаният е един от братя Галеви.

Първоначално италианските власти пазеха в тайна името. После министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че се казва Лъчезар Ангелов. Той е осъден заради кражба на канализационни шахти. Цветанов поясни още, че Лъчезар няма нищо общо с братя Галеви.

Мъжът е бил задържан при специализирана акция в Милано. В момента арестуваният е в в затвора в Сан Виторе и чака да бъде екстрадиран.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на 5 и 4 години затвор заради ръководене и участие в банда за рекет. На 3 май тази година Върховният касационен съд окончателно ги призна за виновни. След като научиха присъдите си, двамата изчезнаха.

От тогава МВР и Интерпол  издирват братя Галеви.

В друга акция на италианската полиция е арестуван и втори българин. 36-годишният Васил Костов е бил издирван 1 г. за трафик на хора. Задържан е край южния град Фоджа.

По информация на българските власти Костов и неговият брат били представители на българската организирана група за трафика с хора. По италианските закони той може да бъде осъден на 25 години затвор, но ще бъде екстрадиран за излежаване на присъдата си в родината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews