Григор Димитров се опълчи на свободната продажба на оръжия в САЩ

OFFNews 05 март 2018 в 12:14 10152 0

Снимка Twitter

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и треньорът му Дани Валверду се включиха в кампанията за борба срещу свободната продажба на оръжия в САЩ.

Българинът позира с табелка с надпис: "Изхвърлете ги", а наставникът му с "Можем да сложим край на насилието с оръжия". Димитров e в САЩ, където се подготвя за участието си в турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс.

Надправарата започва на 8 март, а Гришо е поставен под номер три в основната схема - веднага след Роджър Федерер и Марин Чилич. Световният номер 2 Рафаел Надал пропуска Индиън Уелс, защото все още лекува контузия.

Иначе Димитров запази четвъртото си място в световната ранглиста. Хасковлията претърпя провал на турнира в Дубай и отпадна в първи кръг, но не загуби позицията си.

Гришо заема четвъртото място с 4635 точки, а следващият в класирането Александър Зверев успя да намали изоставането си на едва 95 точки от Димитров.

Роджър Федерер остава лидер с 10 060 точки пред втория Рафаел Надал с 9460, като испанецът все още лекува травма и няма да играе в близките седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки