COVID стратегът на САЩ д-р Фаучи се оттегля през декември

OFFNews 23 август 2022 в 09:49 971 0

д-р Антъни Фаучи

Снимка БТА/АП

д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергология и инфекциозни болести в САЩ

Доктор Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, който придоби широка известност и стана обект на редица нападки, съобщи, че през декември ще прекрати работата си за федералното правителство след повече от пет години служба, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Фаучи, който е главен медицински съветник на президента Джо Байдън, понастоящем оглавява Националния институт по алергии и инфекциозни болести и лабораторията по имунорегулация към него. Той беше водеща фигура в борбата на федералните власти с вируса на ХИВ/СПИН и други инфекциозни болести още преди избухването на коронавирусната пандемия.

"Ще напусна тези постове през декември тази година, за да пристъпя към следващия етап от кариерата си", заяви Фаучи, като допълни, че да заема тези позиции е е било най-голямата чест за него в живота му.

Независимо дали сте го срещали на живо или не, с работата си той се докосна до живота на всички американци. Изказвам моята най-дълбока благодарност за обществената му служба. Благодарение на него САЩ са по-силни, по-гъвкави и по-здрави, заяви президентът Байдън в оценка за работата на Фаучи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика