Глад за лекари в бургаската белодробна болница

OFFNews 22 февруари 2024 в 14:35 658 0

Белодробна болница

Снимка Община Бургас

Белодробната болница в Бургас

Бургаската белодробна болница изпитва остър дефицит за лекари и медицински сестри. От лечебното заведение публикуваха съобщение с обявени възнаграждения за желаещите да работят в него здравн и специалисти, пише БТА.

Търсят се двама лекари като началното трудово възнаграждение за медик със специалност е 2904 лева, а на лекар без специалност е 2400 лева. Има свободни позиции и за две медицински сестри.

За позицията "медицинска сестра" трудовото възнаграждение е от 2178 лева до 2300 лева, условието е кандидатът да е член на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. На лечебното заведение е необходим и регистратор. Оттам предлагат трудов договор при пълен работен ден и заплата в размер от 1500 лв. - 1700 лв.

Белодробната болница в Бургас е единственото лечебно заведение на територията на областта, което осъществява диагностика, лечение и диспансерно наблюдение на пациенти с хронични белодробни заболявания и туберкулоза.

Вече е готов и проектът за нова сграда на Белодробната болница. Тя ще бъде изградена на мястото на старите помещения на поликлиниката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика