Столична болница разкри отделение по кардиохирургия

OFFNews 27 март 2024 в 10:57 763 0

ново отделение

Снимка УМБАЛ "Софиямед"

Ново отделение по кардиохирургия

Отделение по кардиохирургия вече фунционира в УМБАЛ „Софиямед“. 

Отделението разполага с 40 легла, 10 от които за интензивно лечение, част от специализиран Интензивен сектор, както и изцяло новоизграден операционен блок с 2 операционни зали оборудвани според актуалните световни стандарти с високоспециализирана апаратура на лидери в областта. Структурата разполага с висококвалифициран и опитен екип, оглавяван от кардиохирурга д-р Ивилин Тодоров,д.м. и д-р Милен Бонев-началник Интензивен сектор.

Структурата бе официално открита с тържествен водосвет, извършен от Белоградчишкия епископ Поликарп в присъствието на мениджмънта на лечебното заведение, екипа на новото Отделение и други изявени специалисти от болницата.

В новото отделение се извършва пълният обем кардиохирургична дейност.

Двете операционни зали в него са оборудвани с най-съвременна и високотехнологична апаратура.

Секторът за интензивно лечение разполага с апарати за механична вентилация, за бъбречнозаместителна терапия, за временно и продължително механично подпомагане на сърдечната дейност – ECMO и интрабалонна контрапулсация.

Следоперативният сектор има централизирана система за мониториране на жизнените показатели – монитори и телеметрии на фирма Edan, която позволява максимална безопасност на рехабилитацията в следоперативния период.

На разположение на Отделението са последен модел ехокардиографи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!