Ювентус довърши Порто в Торино

OFFNews 14 март 2017 в 23:33 2648 0

Италианският колос Ювентус се класира за десети път в историята си на 1/4-финал в Шампионската лига, след като отстрани португалския Порто в 1/8-финалите. След успеха с 2:0 на "Драгао", този път "бианконерите" се наложиха с 1:0  и в Торино и с общ резултат 3:0 продължават напред.

Двубоят на "Ювентус Стейдиъм" се изигра на сравнително бавни обороти, като противно на очакванията домакините бяха по-активни, а не гостите, които имаха да наваксват два гола дефицит.

Изходът на срещата се реши в края на първото полувреме.

Дани Алвеш центрира от корнер, Алекс Сандро стреля с глава, но вратарят на Порто Икер Касияс изби. Топката попадна в Гонсало Игуаин, който мигновено засече, Макси Перейра се взе за вратар, плонжира и с две ръце изби пред голлинията.

Главният съдия Овидиу Хацеган му показа директен червен картон и отсъди дузпа. Зад топката застана Дибала, който с шут в долния ляв ъгъл не сбърка – 1:0.

С човек по-малко задачата на Порто стана невъзможна и през второто полувреме мачът на практика се доиграваше и нямаше интересни положения пред двете врати.

Ювентус - Порто 1:0
1:0 - Дибала 41-дузпа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки