БЕХ направи рокади в ''Мини Марица Изток'', НЕК и съвета на АЕЦ ''Козлодуй - Нови мощности''

OFFNews 15 април 2024 в 22:33 1764 0

Снимка Архив

Българският енергиен холдинг направи смени в ръководствата на "Мини Марица Изток", Националната електрическа компания, в съвета на директорите на "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" и на оператора на газовата връзка с Гърция.

С решение на холдинга за изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" е назначен Тодор Тодоров, който е заемал длъжността от 2009 до 2011 година и през януари 2022 г., предаде БНР.

В Съвета на директорите на НЕК влиза Деян Иванов, бивш сътрудник в парламентарната комисия по енергетика. Приета е и оставката на Свилен Спасов като член на Съвета на директорите на "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" ЕАД. Мястото му заема Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката.

Променя се и съставът на Надзорния съвет на "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД - на мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на енергетиката, като е заемала длъжности в Дирекция "Правна" в "Булгаргаз" ЕАД - главен юрисконсулт, заместник-директор на дирекция и директор на дирекция.

Предстои свикване на общо събрание на акционерите на "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД за вземане на решение. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани до провеждане на нови конкурсни процедури, посочват от Българския енергиен холдинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки