Реал се издъни, Барса с нов треньор

OFFNews 02 март 2017 в 08:13 2555 0

Драмата в Испания стана пълна след две събития в ранните минути на днешния ден. Първо Реал се издъни жестоко у дома с Лас Палмас - 3:3. В същото време основният съперник Барселона беше разтърсен от новината, че треньорът Луис Енрике си тръгва в края на сезона. Така разликата на върха е една точка в полза на каталунците, но Реал има мач по-малко.  

Роналдо спаси шампиона на “Бернабеу” с два гола в последните минути за 3:3 с Лас Палмас. Португалецът изигра много слаб мач, но след попадение от дузпа в 86-та минута и гол с глава в 89-та донесе точката на тима си. 

До този момент Лас Палмас водеше с 3:1 след голове на Тана, Джонатан Виера от дузпа и Кевин-Принс Боатенг, а Гарет Бейл бе изгонен с червен картон в 47-та минута.

"Белите" иначе записаха рекорд -  45-ти пореден мач в Ла Лига. Антирекордът също беше на лице - Рела допусна за първи път 3 гола на “Бернабеу” под ръководството на Зидан. За последно Реал се издъни толкова при загубата с 0:4 от Барселона през ноември 2015 година.

Луис Енрике пък взриви брифинга след победата на каталунците с 6:1 над Спортинг Хихон. “Няма да бъда треньор на Барселона през следващия сезон. Решението ми е продиктувано от начина ми на живот. Остават ми много малко часове за почивка. Имам нужда от почивка. Искам да благодаря на клуба за доверието към мен и на играчите за тяхната отдаденост и професионализъм”, заяви Луис Енрике.

Фаворит за мястото му е Хорхе Сампаоли, който прави чудеса в Севиля този сезон. Енрике води Барса трети сезон, като спечели дотук 8 трофея - две титли на Испания (2015, 2016), Купата на Испания (2015, 2016), Суперкупата на Испания (2016), Шампионската лига (2015), Суперкупата на Европа (2015) и Световното клубно първенство (2015).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!