Прекратиха спасителната операция при рухналия мост в САЩ

Шестимата издирвани строители вероятно са загинали

OFFNews 27 март 2024 в 08:31 1803 3

мост
Рухналият мост.

Прекратиха спасителната операция заради рухналия мост в Балтимор.

Шестимата души, които екипите издирваха след рухването на съоръжението, което беше ударено от кораб - вероятно са загинали, предаде Франс прес, като се позова на американските гранични власти.

Почти денонощие след като огромен кораб – контейнеровоз удари и разруши, най-дългия мост в американския град Балтимор, водолазните екипи все още не са открили следи от телата на шестимата строителни работници, които изчезнаха при инцидента. Спасителната операция беше прекратена, тъй като се счита, че няма вероятност да бъдат открити живи.

Смята се, че в момента на удара на моста Франсис Скот Кий е имало 8 работници по поддръжката, като двама от тях са спасени. До повече жертви не се е стигнало само, защото от екипажа на кораба са подали сигнал за повреда, а работниците са успели да спрат автомобилния трафик преди удара. Американските власти започнаха разследване на инцидента, а президентът Джо Байдън заяви, че иска федералното правителство да плати за възстановяването на съоръжението, което е ключова част от междущатската магистрала 695 и е една от най-натоварените пътни артерии в града с дневен трафик от близо 35 хиляди превозни средства.

Според местните експерти срутването на моста ще причини и немалки икономически щети, защото прекъсва корабоплаването към пристанището в Балтимор, което е едно от най-големите на източното крайбрежие на САЩ. Засега не се знае дали американските власти ще успеят да възстановят морския трафик в района в обозримо бъдеще, но прогнозите са, че ако това не се случи това може да повлияе сериозно на доставките на стоки и суровиния, съобщава БНР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

27.03 2024 в 10:09

bls не чете, че корабът е подал сигнал за бедствие и са успели да спрат част от трафика. Сигурно няма значение и че инцидентът е станал 1:30 през нощта.
А bls как оценява жертвите в зала Крокус? Те повече ли трябваше или да са по-малко? Или са били точно по план?

345

2

Джендо Джедев

27.03 2024 в 09:19

bls,

Трябваше да са повече ли? Или по-малко?

12021

1

bls

27.03 2024 в 08:57

Кво бе? Най натоварената артерия и я удрят и пада и 6 загинали... егати умрелия град.
 
X

Да помогнем на украинските деца!