IQOS ILUMA пристига в България с технология на следващо ниво

Новият продукт представя първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване без нужда от почистване

Ружа Райчева 28 септември 2023 в 14:41 15809 0

В началото октомври Филип Морис България пуска на пазара най-новото устройство в портфолиото от бездимни алтернативи на компанията - IQOS ILUMA. Новият продукт представя първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – SMARTCORE INDUSTION SYSTEM™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

Революционният продукт бе представен пред журналисти от генералния мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос, Томазо Ди Джовани - вицепрезидент "Международни комуникации" във Филип Морис Интернешънъл, ръководителя на "Търговски отдел" във Филип Морис България Полина Нинова и ръководителя на "Маркетинг и потребителско преживяване" във Филип Морис България Димитър Костов. 

Българският потребител поставя IQOS по-високо от всички потребители по света и удовлетворението в България от продукта е най-високо в световен мащаб. Екипът на Филип Морис България си обяснява това с високата си реактивност на обратната връзка на потребителите и го наричат "силата на доброто обслужване"

Над 10 000 души в страната вече са направили заявки за IQOS ILUMA, който всеки момент ще дойде на пазара. Персоналът в магазините е увеличен с 10%, за да се поддържа високото ниво на обслужване предвид голямото очакване. 

"Това е стъпка към бездимното бъдеще на България. Новите продукти са невероятни", каза Демиан Пинтос. Той разказа, че хората постоянно са го питали кога ще пусне IQOS ILUMA на българския пазар.

"След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители", заяви той.

Над 200 000 души в България са заменили заплимите цигари с IQOS

Пинтос акцентира върху важността на това хората да получат информация и достъп до новите устройства не само в столицата, но и в цяла България. За целта е нужно всички да работим заедно, изтъкна той и посочи важността от навигирането на диалога между различните власти, включително и Министерството на здравеопазването.

„Този ангажимент непрекъснато да въвеждаме иновации играе важна роля в мисията ни за бъдеще без дим в България. Излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна“, каза Пинтос.

На българския пазар серията IQOS ILUMA идва в три варианта, като всички те са с технологията SMARTCORE INDUCTION SYSTEM ™, която нагрява тютюна посредством индукция чрез модул на намотка в холдъра, която създава магнитно поле и пренася енергия към фина метална пластинка, намираща се в консуматива. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и е без необходимост от почистване. Устройствата могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.

В България има над 14 000 лицензирани търговци на IQOS и над 1000 партньорски обекта. 

Специално за представянето на IQOS ILUMA в България пристигна и Томазо Ди Джовани. Според него това е най-хубавият продукт на IQOS досега и е голяма стъпка, която допринася за каузата бъдеще без дим.

"Отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредекът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 000 пълнолетни потребители на IQOS в България, вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарастне", каза той.

Димитър Костов посочи, че подобно на предишните устройства и IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите*. С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употребата му и така не се налага почистване на устройството. Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на голяма част от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха, обясни Костов. 

"Много българи се определят като страстни пушачи, а те търсят по-силно усещане. ILUMA предоставя това. Страстните пушачи искат пушек - ILUMA доставя повече аерозол отколкото преди, но с по-малко миризма. IQOS ILUMA не трябва да се чисти и няма какво да счупиш в нея", заяви Костов.

Полина Нинова коментира, че научнообоснованите продукти движат пазара напред и това е добре за всички: "За потребителите, за партньорите ни и за нас като компания, и ако искаме да се развиваме, е добре да приемаме иновациите и да ги внедряваме по най-добрия възможен начин."

В момента Филип Морис Интернешънъл присъства с бездимните си алтернативи на 80 пазара по цял свят, а компанията си е поставила за цел до 2025 г. потребителите на IQOS да достигнат 40 млн. В световен мащаб пълнолетните пушачи, които ползват системата за нагряване на тютюн на компанията, вече са над 27 млн. души, като над 19 млн. от тях са преминали изцяло на IQOS, а останалите са на различни етапи в процеса на преминаване. От 2008 г. насам компанията е инвестирала над 10.5 млрд. долара в научното разработване и реализацията на иновативни бездимни алтернативи за пълнолетните пушачи, с цел да спре изцяло продажбата на цигари в глобален мащаб.

Вечерта след представянето имаше бляскаво парти по случай пристигането на IQOS ILUMA на бъгларския пазар. На събитието присъстваха множество видни журналисти, рекламисти и общественици.

Томазо Ди Джовани приветства гостите и благодари на българските потребители за високата им оценка на досегашните продукти на IQOS и обеща още по-голямо удвовлетворение от ILUMA. Ди Джовани прогнозира, че след 15 години България ще бъде сред страните без тютюнев дим.

По случай идването на IQOS ILUMA в България на партито в София бяха организирани множество светлинни инсталации, а танцьори представиха авангардни хорегорафии.

Продуктите от серията IQOS ILUMA са налични онлайн, в специализираните IQOS магазини и търговската мрежа от началото на октомври.

*Отнася се за намалението на 9 вещества в аерозола (с изключение на никотина), в сравнение с референтна цигара. Тези 9 вещества се образуват и в дима от цигара, и СЗО препоръчва те да бъдат намалени. Това не е равнозначно на 95% намаление на риска. IQOS ILUMA не е без риск, при употребата му се доставя никотин, който води до пристрастяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!