СГП: Снимките по аферата в митниците не са изтекли от прокуратурата

Бойко Рашков и Асен Василев ще бъдат разпитани, заяви прокурор Десислава Петрова

OFFNews 24 април 2024 в 09:13 4004 2

Десислава Петрова

Снимка БГНЕС/архив

Бившият финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще бъдат разпитани в прокуратурата по разследването за аферата в митниците.

Това съобщи заместник-градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова по БНТ. 

Тя заяви, че не е имало сделка между бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев и държавното обвинение срещу свидетелските му показания по случая. Петрова напомни, че Коцев сам е поискал да свидетелства, след като получил данни за акцията в Агенция "Митници".

"Не знам мотивите му за това решение. Решение за свидетелстване е реализирано от негова страна след консултации с избран от него адвокат. Не е имало сделка между г-н Коцев и прокуратурата. Имаше двукратни срещи с негов адвокат. В последствие беше разпитан и беше припознат като свидетелят, който е заявил, че поради лоялните си отношения с Бойко Рашков е осъществявал комуникация с другите обвиняеми, знаейки за тяхната дейност", каза Петрова.

Снимките не са изтекли от прокуратурата

За изтеклите снимки на Живко Коцев със сочените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови прокурор Петрова заяви: 

От прокуратурата не е изтекла информация. Предполагам, че това са снимките, които са в делото, тъй като изображенията в тях бяха коментирани в публично съдебно заседание и от страните по делото".

Според нея достъп до тези снимки са имали и други хора, като не се нае да предположи колко хора разполагат с тях.

Петрова обясни, че приятелката на задържания Стефан Димитров е разказала, че той обичал да говори за познанствата си. И допусна, че те може да са били пращани и на хора от неговите среди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша