Напрежението в Левски ескалира, хвърчат шефски глави

OFFNews 06 април 2023 в 15:28 4574 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Наско Сираков развъртя метлата на "Герена"

Напрежението на стадион "Георги Аспарухов" достигна връхната си точка. Днес футболен клуб Левски проведе Общо събрание на акционерите.

По думите на мажоритарния собственик Наско Сираков на влизане основно щели да се обсъждат въпроси за вдигане на капитала на закъсалия със задължения към НАП клуб, но реалността го опроверга. На събитието се е стигнало до персонални раздели с водещи фигури от ръководството.

Адвокат Ивайло Ивков вече не е изпълнителен директор на 26-кратните шампиони. Водещият икономически анализатор Петър Ганев, който публично подкрепи Ивков в последните седмици, пък е бил освободен от Надзорния съвет на дружеството. Действията на Сираков не срещнаха симпатията на феновете, които напуснаха Общото събрание.

"Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред акционерното събрание. Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи. С Боримиров и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един Левски и той е различен от неговия Левски, който беше оставил, когато аз го поех.

Никой към никого не трябва да бъде пришиван. Всички носим отговорност за действията си. Аз нося отговорност за всяко едно мое движение през последната година и половина. Дано не загубим всичко това, което градихме през тези месеци. Притеснен съм!

Това, което беше изтъкнато за освобождаването на Петър Ганев, е, че той е проявил доверие в мен и е казал, че аз изпълнявам безупречно задълженията си. Това беше дадено като обяснение. Питайте тези, които взимат решенията. За моите решения, питайте мен. Какви са истинските мотиви, няма как да знам.

Предстои да направя своята равносметка. Аз да размисля? Моята смяна беше току-що оповестена. Аз ще изпълнявам задълженията си добросъвестно до последния ден, в който съм вписан в Търговския регистър.

Няма персонални неща. Г-н Сираков ме покани, това е един от най-големите футболисти в историята на Левски. Аз съм изпитвал само уважение към него. Никога не съм му обещавал да съм му лично верен. Нито съм кандидатствал за този пост. Това е едно базисно различие между мен и другите и то се състои в това, че аз няма да стоя и да гледам безучастно как моят любим клуб, който управлявам, бива превземан от корпоративни и частни интереси. Това е голямото различие", каза Ивков, намеквайки за влиянието на един от спонсорите на клуба.

Феновете не останаха безучастни. Председателят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов призова Наско Сираков да депозира акциите на клуба и да се махне от "Герена", тъй като обслужва чужд интерес.

"Нека тези, които ни лъжат, не казват истината и които пречат на Левски, да напуснат. Просто да не пречат. Ивайло Ивков и Станимир Стоилов доказаха, че не лъжат. Нека този, който ги обвини в лъжа и този, който продължава да прави така, че те да не могат да си вършат работата, да направи единственото достойно и правилно за Левски решение - да депозира притежаваните от него акции в касата на клуба. И нашият клуб да бъде легитимен пазител на тези акции", каза Костадинов.

Треньорът Станимир Стоилов заяви в интервю след събранието, че ще даде отговор за бъдещето си в събота, когато е шампионатният сблъсък с Локомотив (София).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика