Крис Фрум се върна в играта за розовата фланелка

OFFNews 19 май 2018 в 19:20 2819 0

Състезаващият се за Team Sky Крис Фрум завърши първи в тежкия 14-и етап и записа първа победа в Обиколката на Италия. По този начин британецът се върна в спора за розовата фланелка.

В 186-километровото трасе между Сан Вито ал Таляменто и Монте Дзонколан, което имаше има пет сериозни изкачвания, Фрум за пореден път демонстрира своите качества на такъв тип трасета и спря хронометрите на 5:25:31 часа. 

На 6 секунди след него завърши Саймън Йейтс (Mitchelton–Scott), a трети с 23 секунди изоставане, се нареди италианецът Доменико Позовиво (Bahrain–Merida).

Отборът Team Sky се сработи отлично и изведе Фрум до 5-ия километър, където на дългите изкачвания със среден наклон 15%, основната група започна да се разкъсва, а британецът започна да гони първата си победа в тазгодишното Джиро. 

В общото класиране продължава да води Йейтс, чието общо време е 61:19:51 часа, а вторият със закъснение от 1 минута и 24 секунди е холандецът Том Дюмулен (Sunweb), трети е Позовиво със закъснение от 1 минута и 37 секунди. Фрум пък е 5-и на 3 минути и 10 секунди.

На състезателите им предстои да изминат 176 километра между Толмецо и Сапада, което е още един маратонски етап с немалко изкачвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки