Талантът Цветан Иванов не спира да впечатлява с постиженията си

OFFNews 04 май 2018 в 13:00 5860 0

Снимка Александър Масларски

Цветан Иванов не спира да впечатлява с изявите си. 18-годишният талант стана най-младият шампион на колоездачния пробег на остров Тасос- Tour of Tasos.

Надпреварата е с дългогодишна история и е една от най-известните на Балканите. В нея взеха участие над 300 състезатели, сред които професионални и любителски клубове. Талантът от Бобовдол обаче бе един от състезателите, който няма отбор и въпреки това отвя всички, финиширайки на най-високата стълбичка. След него се наредиха Мариос Кесагияс (Гърция) и още един българин от софийски любителски клуб SCAC - Огнян Стефанов.

Това не е нещо ново за колоезденето ни. Все по-рядко се срещат помощи, които родната федерация прави в този спорт. Въпреки това, българските ни състезатели не спират да участват във всякакви надпревари, вадейки средства от собствения си джоб.

Не така стоят нещата в Румъния например. Един от участниците - Емануел Стан завърши на непретенциозното 31-о място. Той обаче е част от отбора МсТина-Фокус, който е част от италиано-румънския проект, воден от големия треньор по колоездене Стефано Джулиани, чиято цел е да привлече и развие младите в този спорт.

Към тази идея са включени и колоездачните отбори на Nippo Giacomo Berlato, Pierpaolo De Negri, Nicolas Marini и Riccardo Stacchiotti. Сами можете да си представите какви успехи би постигнал Иванов, ако подобен проект се създаде и в България.

Иначе талантът от Бобовдол пропусне втората вечер от абитуриентския си бал, за да участва в колоездачния пробег за купа Долчини. И да, по всяка вероятност, той отново ще ползва собствени средства.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика