Kонкурсът ''Валя Крушкина - журналистика за хората'' стартира за 11-та поредна година

OFFNews 24 октомври 2022 в 14:21 1508 0

конкурсът

Снимка Валя Крушкина - журналистика за хората

Материалите ще бъдат оценявани от независимо жури

Годишните награди за качествена журналистика "Валя Крушкина - журналистика за хората" отново ще отличат журналистите в България, които са доказали своята смела позиция, отстоявана в името на гражданите.

Фонд "Валя Крушкина" при Фондация "Работилница за граждански инициативи" обявява eдинадесетото издание на конкурса за годишните награди. Целта на наградите е да бъдат отличени онези достойни журналисти, които са доказали своята смела позиция, отстоявана в името на гражданите.

До 01.11.2022 г. включително български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина, могат да бъдат номинирани от трети лица или да се самономинират в една от четирите категории:

  • Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии;
  • Журналист от електронна медия - радио и телевизия;
  • Снимащ журналист - оператори и фотографи;
  • Журналист - надежда - млад журналист.

Материалите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от журналисти от различни медии, включително носители на наградата през годините. Критериите за оценка на представените в конкурса материали са обективно и широко представяне на конкретен казус, нестандартното му отразяване и други.

Указания за кандидатстване и формуляр можете да намерите тук.

Победителите в миналогодишното издание може да видите тук.

За наградите

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората" са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина", учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи" на 11 септември 2012 г. През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас. Конкурсът става все по-разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 460 журналисти с повече от 950 материала. Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков