Медиямикс 2015 - наука, медии и малко гейминг

Николаос Цитиридис 15 юни 2015 в 12:00 2790 0

Снимка OFFNews

21-вото издание на Медиямикс в Албена приключи. Проведеният между 10 и 13 юни фестивал на българските медии мина в дискусии за новото и новаторството в бранша.

На гала церемонията в края на фестивала бяха раздадени и дългоочакваните награди в сферата на медиите.

В категория "Телевизия" бе наградена разследващата журналистика на Нова.

При вестниците бе отличен в. "Сега", а наградата в категория "Радио" бе връчена от журналиста на OFFNews Николаос Цитиридис на БГРАДИО.

В категория "Списания" бе наградено издателство "QM media", а в "Уеб" - Facing The Sun.

По традиция Медиямикс връчи и своите специални отличия:

Награда Smart Investment за създаване и развитие на Webit: Пламен Русев

Награда за принос в създаването на диалогична среда за българските медии: Максим Минчев

Награда на Албена за успешен старт на сериал: „ Връзки“ - bTV

Награда за 55 годишнината на предаването „По света и у нас“ – БНТ

В първия ден на дискусии и презентации бяха представени радио "Бинар" и класацията "150-те най-влиятелни българи в социалните мрежи". Във втората част на програмата бе презентиран и сайтът Наука OFFNews.

На 12 юни генералният директор на БНТ Вяра Анкова представи и новия проект на телевизията "ТВ Хлапета" насочен към подрастващата аудитория на телевизия.

Димитър Радев от Българската Асоциация на Кабелните Комуникационни Оператори (БАККО) представи предизвикателствата по (все по-краткия) път на ТВ съдържанието от създателите до крайния потребител.

В същия ден бе обсъдена и директива 2014/61/ЕС, насочена към качествено нова законодателна и регулаторна рамка при изграждането на широколентова инфрастркутура от следващо поколение в България.

Нестандартно за медиен фестивал третият ден бе посветен на гейминга у нас. Директорът на Медиямикс, който е и регионален мениджър на ESL (Electronic Sports League) за Югоизточна Европа, Мартин Кадинов представи все по-нарастващата гейминг аудитория, а след него на сцената бе представена българската игра "Виктор Вран".

Фестивалът завърши с връчването на медийните награди и лайв концерт на P.I.F.

За следващо издание на Медиямикс е рано да се говори, но тазгодишното събитие доказа, че браншът се нуждае от подобни и дори повече подобни инициативи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков