Наградите на името на журналистката Валя Крушкина ще бъдат връчени на 7 декември

OFFNews 29 ноември 2023 в 16:16 930 0

Конкурс ''Валя Крушкина''

Снимка Конкурс ''Валя Крушкина''

Конкурс ''Валя Крушкина''

За пореден дванайсети път наградите „Валя Крушкина - журналистика за хората“ ще бъдат връчени на 7 декември. Събитието ще е в Дома на Европа, съобщават организаторите от фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Категориите в конкурса са четири – пишещ журналист (печатни медии и онлайн медии), журналист от електронна медия (радио и телевизия), снимащ журналист (оператори и фотографи) и журналист - надежда (млад журналист).

Един от номинираните 116 журналистически материала ще бъде отличен с голямата награда.

„През годините наградите се утвърдиха като мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти. В досегашните 11 издания на конкурса са номинирани над 500 журналисти с повече от 1100 материала“, разказват организаторите.

Наградите се организират в памет на журналистката Валя Крушкина. Фондът е учреден от брат ѝ Венцислав Крушкин и Вирджиния Владимирова. Той има две основни цели – да подпомага лечението на онкоболни деца и да насърчава и подкрепя смелата българска журналистика с човешко лице, допълват от фонда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков