СЕМ изслушва третия кандидат за генерален директор на БНР Иво Тодоров (обновена)

Мая Младенова 26 октомври 2021 в 09:52 1077 0

Съветът за електронни медии (СЕМ) изслушва от 10:00 днес третият и последен кандидат за генерален директор на Българското национално радио (БНР) Иво Тодоров.

Тодоров се е явява за трети път на конкурса. Той е дългогодишен водещ на „Нашият ден“ и бивш програмен директор на БНР.

Не идвам с революционни намерения, не е работа на генералния директор да управлява програмата, всички програми на БНР си имат директори, заяви Тодоров и каза, че се застъпва за редакционната свобода на отделните програми.

Както и предишните кандидати, и той акцентира върху дигиталното развитие на радиото, вкл. чрез мобилни приложения и през мобилен телефон, за да може да достига то до по-младата аудитория. Тодоров се застъпи и за интегриран подход на работа, като каза, че бъдещето на радиото е репортерите едновременно да предават, да снимат и да излъчват от мястото на събитието.

Той се съгласи, че заплащането и хонорарите в радиото са ниски. И даде като успешен пример модела на Нова телевизия, където работи в последните години. Там, по думите му, репортерите получават добро твърдо заплащане за работата си за медията, без значение колко включвания имат и и за кои предавания работят.

Според Иво Тодоров трябва повече обмен на информация между програмите, както и информационен хъб с материали, които всички програми могат да ползват. Програмата за култура "Христо Ботев" е добре да се отвори повече към аудиторията, смята той.

"Не искам да се превръщам във вечната Амбър, явявам се за последен път на този конкурс", обяви Тодоров.

СЕМ ще определи новия генерален директор след гласуване утре, 27 октомври. На конкурса се явиха петима кандидати, трима от които бяха допуснати до финалния етап: и.д. директорът на Радиото Милен Митев, Митко Димитров - също кадър на БНР и неколкократен участник в конкурса, и Иво Тодоров. За да спечели, кандидатът трябва да получи минимум три от общо петте гласа на членовете на СЕМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков