Намекнаха за убийства при прикриването на употребата на допинг в Русия

OFFNews 20 септември 2017 в 11:07 3380 0

Шокиращо изявление на новия шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА Юрий Ганус разбуни духовете в страната. Според него почти едновременната смърт на двама от предшествениците му едва ли е случайна.

Той говори за бившият председател на изпълнителния съвет на РУСАДА Вячеслав Синев, намерен мъртъв през февруари 2016 година. Малко по-късно от този свят си отива и бившият изпълнителен директор на агенцията Никита Камаев.

"Знам историята, но не й в пълни детайли. Това, което мисля е, че двама бивши членове на оперативното ръководство не могат да си отидат просто така.

Нямам факти, и като юрист мога да кажа, че до доказване на противното, нищо не може да се твърди. Това е отминала ситуация, цялата антидопингова агенция беше дисквалифицирана за грешките си, които няма да бъдат повторени", каза Ганус.

На него се възлагат надежди да върне доверието в борбата с употребата на допинг в Русия, за да може руските спортисти да бъдат реабилитирани.

Припомняме, че във връзка с нарушенията местни атлети не бяха допуснати до олимпиадата в Рио. Сега под заплаха е поставено и участието на зимните игри в Пьончан догодина. Малкото допускани до стартове пък се състезават под неутрален флаг.

"Това е най-важната задача пред РУСАДА - да покаже, че е независима организация, която не се поддава на влияние на държавни органи, спортни организации, а работата й е да защити репутацията на чистите спортисти", казва още Ганус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!