Раева критична към грациите след контролното

Световна купа в София през април ще има, категорична е шефката на федерацията

OFFNews 12 март 2020 в 14:57 3795 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше критична към грациите ни след проведеното днес контролно състезание на националния отбор индивидуално в залата на “Раковски”.

“Независимо от събитията, които се случват и отпадат състезания, нашите момичета трябва да са пределно мобилизирани. Не могат да се отпускат.

Съчетанията ни са изключително трудни, конкурентноспособни за златен медал, но за да се достигне до този златен медал, трябва да се работи изключително много и да се промени начинът на тренировка. Не може толкова сложни съчетания да не се работят по толкова сложен начин. Според мен трябва да се увеличат тренировките, натоварванията, интензивността и да се промени нещо в работата.

Единственият състезател, от който съм доволна днес, е Татяна Воложанина - тя игра най-сериозно и отговорно от всички (б.р. именно Воложанина от клуб "Левски Илиана" спечели състезанието, а втора се нареди Невяна Владинова от клуб "Левски", а третото място заслужи Лъчезара Пекова също от клуб "Левски".).

Доволна съм и от Вая Драганова ("Левски Триадица") , която рязко смени стила на съчетанията и тяхната трудност. Имайки предвид нейната възраст и все още неопитност, съм доволна от нейните съчетания, въпреки че допусна грешки.

Доволна съм и от Лъчезара - моята препоръка е съчетанията да се усложнят. Катрин и Невяна показаха изключително груби грешки, които на този етап не може да се допускат. Трябва много сериозно да анализираме и да променим нещо в тренировките”, заяви Раева.

Тя говори и за Световната купа в София, която по план трябва да се проведе между 10 и 12 април:

"Световната купа в София ще се проведе - все още нямаме сигурност дали ще бъде с публика или без. При всички случаи ще проведем Световната купа, защото знаете, че и четирите Световни купи са квалификация за Олимпийските игри и това е изключително важно за отбори и състезателки, които още не са се класирали", категорична е Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!