Първи кинофестивал у нас за алтернативни начини на учене и преподаване

OFFNews | 07 февруари 2018 в 18:21 | 1783 |0

От 16 до 24 февруари в София ще се проведе първият кинофестивал, посветен на разнообразните начини, по които обучението може и реално се случва по света – „(не)Възможното образование“.

Фестивалът е организиран от "Общност за демократично образование" и включва 11 документални филма, представящи успешни практики на преподаване и учене от България, Германия, Франция, Израел, САЩ, Латинска Америка, Индия и други държави.

Фестивалът ще е съпътстван от публични дискусии след всяка прожекция и работилници за учители за предаване на практически умения в областта на алтернативното и иновативно образование.

„По време на селекцията на филмите бяхме водени от желанието да покажем, че няма универсален модел на образование, защото красотата и креативността на човечеството се създават именно от различията помежду ни. Свят, който се променя с все по-бързи темпове, се нуждае от образователна система, насърчаваща пълноценното човешко развитие, така че децата ни да са подготвени да решават сложните предизвикателства, пред които сме изправени като човечество. Надяваме се, че филмите, които включват едни от най-популярните и доказали се практики на преподаване и учене по света, ще ни провокират да мислим и търсим възможни решения на проблемите в образованието, които са актуални в световен мащаб“, коментира Нели Керемидчиева, един от организаторите на фестивала.

„(не)Възможното образование“ ще продължи до 24 февруари включително в Центъра за култура и дебати „Червената къща“ и Чешкия културен център.

Цялата програма на фестивала можете да откриете тук

Входът за всяка прожекция е 3 лева под формата на дарение, направено на място.

Всички постъпления от фестивала са предназначени за създаване и безплатно разпространение на сборника „(не)Възможното образование“.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !