Препоръчваме ви: 'Племето' в кино Люмиер Лидл

OFFNews 29 май 2018 в 00:05 2586 0

Днес от 19:00 ще се излъчи филмът "Племето", част от Седмицата на Испанското и иберо-американското кино.

Вирджиния (Кармен Мачи), чистачка по професия и уличен танцьор по призвание, си връща сина, който е дала за осиновяване: Фидел (Пако Леон), изпълнителен директор, който е загубил всичко, включително паметта. Заедно с "Лас Мамис", екстравагантната танцова група, съставена от приятелките на Вирджиния, майка и син ще открият, че въпреки че идват от много различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта.

Комедията, ражисирана от Фернандо Коломо, е с продължителност 90 минути.

Вижте и останалите ни предложения за интересни събития за днешния ден:

Театър

Спектакълът "Животът е прекрасен" от 19:00 часа в народен театър "Иван Вазов".

Самоубиецът” е пиесата, която може би най-дълго време е останала под тоталната забрана на комунистическата цензура – 60 години абсолютна забрана върху произведението. Пиесата е написана през 1928 г. и поставена за първи път в СССР през 1987 г.

Наричат „Самоубиецът” „Ревизор” на ХХ век, сравняват Ердман с Гогол и Сухово-Кобилин . Два театъра се борят да поставят пиесата – Театъра на Майерхолд и МХАТ. В защита на „Самоубиецът” се включват Майерхолд, Станиславски, Луначарски, Горки и Булгаков, но усилията им се оказват безрезултатни. Ердман пише пиесата, когато е на 28 години. След нея не написва нито една пиеса.

През 1933 г. е заточен в Енисейск за „контрареволюционни литературни произведения”, по-късно е освободен, но при специален режим – лишен от правото да пребивава в 10 от големите градове на СССР, в това число и Москва. В същото време е автор на сценариите на любимите филми на Сталин „Веселите момчета” и „Волга, Волга”. Заличен е от надписите на тези филми.

През 1948 г. получава Сталинска премия за„Смели хора”, но това не помага на „Самоубиецът” да бъде разрешен.

Повече информация за събитието можете да откриете ТУК.

Концерт:

Премиера на концерта „Сънят на Пилат“ от 19:00 часа в Софийската филхармония.

„Сънят на Пилат“ е включен в културната програма на българското председателство на Съвета на Европа и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура, Банка ДСК, BEGE Expo, Legal Mediator Intellectual Property Office, и в партньорство с БНР Христо Ботев и Nova TV.

Повече информация за събитието можете да откриете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!