Симфоничният оркестър на БНР взе голямата награда „Сирак Скитник“ за 2018 година

OFFNews 26 януари 2019 в 12:15 2202 0

Симфоничният оркестър на БНР, който тази година отбелязва своята 70 годишнина, взе голямата награда „Сирак Скитник“ на общественото радио на тържествена церемония в Първо студио на БНР. Събитието уважи председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. 

Статуетката на Вежди Рашидов бе връчена на диригента на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин от Райна Константинова, председател на Обществения съвет на Българското национално радио.

Програмният съвет на общественото радио присъди и специална награда на дългогодишния колега Георги Василски – за цялостната му дейност и в негова памет. Получи я неговият син Никола Василски.

Програмният директор на БНР Мартин Минков връчи наградата за радиожурналистика на репортера от програма „Хоризонт“ Марта Младенова.

Екип „Драматургични форми“ на програма „Христо Ботев“ взе наградата за радиопредаване като повод за това е престижната 80 годишнина на радиотеатъра.

Наградата „Златен глас“, учредена от известния журналист Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му Надежда Дженева тази година отиде при Аделина Александрова от програма „Христо Ботев“.

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото.

Тази година отбелязваме 90 години радио в България, честваме и 84-я рожден ден на БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!