Александър Йорданов: ГЕРБ и СДС не са в коалиция, но сините ще имат представител в ЕП

OFFNews | 29 март 2019 в 08:12 | 2259 |3

От години, без да участвам активно в работата на СДС, съм призовавал за намиране на формула за обединението на дясното политическо пространство. То е необходимо за стабилността на България.

Това заяви Александър Йорданов, който ще бъде на избираемото 6 място в листата на ГЕРБ за евроизборите, по БНТ. 

Йораднов обясни, че допреди 10 години противниците на ЕС са били отвън, сега в самия съюз има партии, които искат разделение и разпадане. По думите му действието на СДС и ГЕРБ е движение в добра посока, а тези, които ще гласуват за СДС, ще бъдат представени в ЕП.

Александър Йорданов коментира, че СДС не се е слял в ГЕРБ и споразумението между двете партии за евровота не е коалиция. Това се прави с разбирането, че следващото европейско управление трябва да бъде с дясно-центристка посока, допълни той.

Ако се случи да стана депутат в парламента на Европа, аз ще бъда в семейството на ЕНП и ще изразявам политиката на СДС, каза Йорданов. 

Препоръчани материали
spirit оригиналът

Рейтинг : 14730

29.03 2019 в 12:20 3
+ 10
- 0
aВасил Петев:
По повод кандидатурата на Сашко Йорданов за евродепутат, ето един истински документиран спомен на баща ми - Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели, разказва:
Избират за председател на Народното събрание Александър Йорданов, видният отвсякъде.
И става в залата един депутат, от неговите, и вика:
- Сашо Йорданов да каже писал ли е похвални статии за Тодор Живков във вестник „Литературен фронт“.
Сашо излиза на трибуната и казва:
- Да, писах статии за Тодор Живков, но Николай Петев ме накара!
Избраха го за председател и след месец-два го виждам да върви по „Раковска“, с него двама пазванти.
Спирам ги и казвам на охраната:
- Разкарайте се, щото първо вас ще ви бия!
И питам Сашо Йорданов:
- Кажи бе, сестро, кога аз съм те карал да пишеш за Тодор Живков или друг, а?
Той ми отговаря:
- Никога не си ме карал! Ама ако не бях казал това, нямаше да ме изберат за председател на парламента!...
https://www.lentata.com/page_14215.html

Georgi Gracata

Рейтинг : 1010

29.03 2019 в 11:14 2
+ 0
- 0
Задочна среща с желанието на микроб които е единсвеното същество,което може да види молекула с просто око.
ордер

Рейтинг : 11250

29.03 2019 в 11:07 1
+ 10
- 0
ВЕЛИКИЯ НАШ ДЕМОКРАД АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС , ДУПЕДАТ И ОСНОВАТЕЛ НА С_ ДС - СЪЮЗ НА ДЕМОКРАДИТЕ !
http://afera.bg/%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d1%81-%d1%80%d0%b0 %d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%b0%d0%bb.html
А. ТОДОРОВ ; Склонността към далавери при повечето седесарски функционери е пословична. Различават се само в изобретателността и мащабите. От тази склонност не беше пощадено едно от знаковите лица на първата вълна седесарски вождове, което иначе минава днес за clean (чист). Става дума за бившия депутат, председател на НС и посланик в Полша и Македония Александър Йорданов. През декември 1993 г. един от неговите колеги в СДС - Едвин Сугарев, го описва по следния начин: „Да си затворим очите пред действията на въпросния господин, който въплъщава едновременно байганьовщината в политическото поведение и компромисността към политическия морал, би било акт с катастрофални за бъдещето на цялата коалиция последици” Нека направим един малък „полет” над политическото и публичното поведение и решения, които е демонстрирал през годините Александър Йорданов. Подобно на повечето лидери на СДС и той започва с кариера в комсомола (или партията): Гост на Огнян Дойнов „Що се отнася до моята политическа биография, то тя е повече от скромна. Като студент съм бил една година комсомолски секретар на организацията при Филологическия факултет във ВПИ-Шумен”, пише собственоръчно Александър Йорданов в автобиографията си, която открих преди време в архивите на СДС. Същият Йорданов години по-късно ще бъде описан в „Спомените” на Огнян Дойнов да твърди следното: „Александър Йорданов посещава семейство Дойнови във Виена през 1996 г., малко преди да отиде посланик във Варшава. Вечерята преминава кротко, в спокоен разговор. Гостът разказва за събитията в България и за собствения си принос в тях, Дойнов задава кратки въпроси. Стига се до невралгичния момент, когато Елена Дойнова пита госта не са ли негови думите срещу комунистите, които той третира като престъпници. “Как може?” - учудва се Александър Йорданов. - “Не съм казвал такова нещо. Моят тъст, когото много уважавам, е комунист. В моето семейство има комунисти, които са достойни хора. Как мога да кажа такива думи?” (Дойнов, О., Спомени, изд. Труд, С., 2002, стр. 466) Кака Здравка „Антикомунизмът” на Ал. Йорданов е като на повечето седесарски вождове през годините - демонстративен, креслив, но дяволски фалшив. Старата гвардия също като „новата” около Костов беше изтъкана от двуличие, безпринципност и практикуване обратното на това, което проповядва. Веднага се аргументирам, ще го направя по моя начин - с документи. Старата седесарска гвардия и до днес парадира за някакъв автентичен антикомунизъм, на който според собствените им твърдения те са изразители. Ако това беше така, тогава Александър Йорданов щеше ли да остави, докато беше председател на 36-ото Народното събрание през 1992-1994 г. като началник на своя кабинет агента и осведомител на ДС Тодорка Велева-Уитлок с псевдоним Здравка. В качеството си на председател на НС е имал неограничена възможност да проверява сътрудниците си, а за началника на кабинета такава проверка е просто задължителна. ................