И президентът подкрепил ограничаването на продажбата на земя на чужденци

OFFNews 20 юли 2017 в 17:39 8191 2

Президентът Румен Радев е подкрепил идеята да се ограничи свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци, без да се нарушават евроизискванията.

Това съобщи след срещата си с него лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Потърсих институционалното мнение на президента за отпадането на ограничението за купуване на земеделски земи – той подкрепи това, което правим. Трябва да намерим обединение, институционално и политическо и българско, за да не допуснем свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци", обясни Нинова. После добави, че БСП е представила своите аргументи пред държавния глава и го е запознала с разговорите си с другите лидери на партии, които се съгласиха Законът за земеделските земи да бъде  отложена за наесен.

От президенството разпространиха позицията си по темата. "В България е необходим широк обществен дебат за дългосрочните последици от либерализирането на продажбата на земеделски земи и придобиването им от чужди граждани, включително извън Европейския съюз, е мнението на Румен Радев. Държавният глава уточнява, че на срещата с Нинова е подчертано, че страната ни трябва да проучи опита на другите държави - членки от ЕС за регламентиране на продажбата на земеделски земи и за въвеждането на гаранции за националните интереси, преди промяна на действащите закони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

2

Alicante

20.07 2017 в 18:38

Българска земя не трябва да се купува от чужденци. Тя е свещена и е наша! За бизнес може да се наема, да се арендира, да се прави съдружие с българи и т.н. Но да се продава - НЕ! Правилна позиция на президента!
 
X

Да помогнем на украинските деца!