'Информационно обслужване' ще прави сайта на председателството

OFFNews 21 септември 2017 в 15:44 7373 0

Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС избра при втория опит фирма за изграждане и техническа поддръжка на сайта на председателството. 

Избраната фирма е „Информационно обслужване” АД. Тя е била единственият кандидат при повторното пускане на обществената поръчка за изработване на сайт.

Втората поръчка беше пусната, след като нито една от трите фирми, кандидатствали за изпълнение на първата обществена поръчка, не успя да покрие изискванията за необходим опит. Избраната при втория опит фирма беше един от кандидатите при първата поръчка. Във втората поръчка обаче бяха намалени изискванията за опит.

Предложената от фирмата цена е 69 900 лева без ДДС при посочена пределна сума в техническите спецификации 70 000 лева без ДДС.

Фирмата е посочила като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора. Предоставила е и методология за изпълнение на поръчката, която отговаря на изискванията на възложителя, съобщиха от министерството на председателството.

„Информационно обслужване” АД ще изгради сайта на Българското председателство по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!